Razpršilo iglavcev takoj odpravi boleče grlo

Boleče grlo je huda nadloga vsakega, ki se prehladi ali ima gripo, angino, vnetje sinusov in podobne zoprne zadeve, ki se pojavijo vsako jasen, zimo in pomlad, včasih pa celo poleti, če spijemo preveč mrzlo pijačo ali smo na prepihu. Boleče grlo je možno zdraviti na več načinov, najboljši pa je z naravnimi izvlečki kot je smreka, o čemer pa več informacij najdete tukaj. Smrekovit je super razpršilo, ki takoj pomaga pri bolečem grlu, ki nastane zaradi vnetja dihal z virusi.

boleče grlo

Ko imate boleče grlo, je edina misel, da bi si želeli, da to mine, ker je težko govoriti, požirati hrano in celo slino, piti pa še dihanje je oteženo in nikakor ne sme priti v grlo mrzel zrak, ker ga zareže kot bi rezal z nožem. Če imate pri roki priročno razpršilo, ki takoj pomaga, je to veliko vredno. Na srečo je izumljeno ter ga lahko dobite, najbolje je, da ga imate na zalogi za vsak slučaj, kajti boleče grlo nastane dobesedno preko noči.

Takrat je najbolje, da počivate, se grejete, zavijete vrat v topel šal, pijete samo tople napitke in jeste bolj redko hrano, ki ne praska grla. Izogibajte se preveč mrzlim in preveč vročim jedem ter čajem. Izogibajte se tudi starim domačim zdravilom za boleče grlo kot so prežganke iz sladkorjev, ki situacijo samo še poslabšajo, tudi pri medu bodite previdni, da vas ne bo bolel želodec in da ne staknete še sladkorne bolezni.

Najučinkoviteje je, če vdihujete eterična olja iglavcev, kar lahko naredite tako, da jih uporabljate v izparilniku in so potem v kapljični obliki v prostoru v zraku in da uporabljate razpršilo za grlo iz smreke, ki bo takoj olajšalo tako bolečine, kot otekline in izločanje sluzi. Za boleče grlo pomaga tudi polaganje nasekljane čebule na obolela mesta, ker čebula sluzi vleče ven in preverjeno pomaga.