Kaj je invisalign?

Zelo pomembno je, da ljudje skrbimo za svojo ustno higieno in je ne zanemarjamo, kajti lahko se zgodi, da zaradi tega pride do morebitne gnilobe kateri sledi izpadanja zob ali druge razne bolezni. Ponavadi se ob takih zadevah izgubi tudi samozavest. No kaj pa je v bistvu invisalign? Nekaterim je to popolnoma nova beseda, za katero niso še nikoli slišali. Invisalign je prozorna folija narejena po točno določenih merah, ki nadomesti klasični zobni aparat zvezdice.

Ta zobni aparat invisalign temelji na moderni tehnologiji, pri kateri s 3D modeli zobozdravniki naredijo natančen plan terapije, kjer so vključene vse možne faze premikanja pozicij zob in prikaz končnega rezultata zdravljenja. Premikanj zob je lahko genska zadeva, ponavadi pa se zgodi že pri otrocih, oziroma najstnikih in je popolnoma normalno. Za invisalign so primerni otroci in odrasli, vendar z njim vidimo več odraslih uporabnikov, saj je zobni aparat z zvezdicam pri otrocih bolj popularen, pa še barvo gumic si lahko zamenjajmo vsak mesec ob pregledu.  Največja prednost tega zobnega aparata (in krati tudi slabost) je to, da zahteva veliko odgovornosti in discipline, da se zobje ne bodo mogli premikati. Ta način zdravljenja zob ponavadi ni ravno primeren za velike nepravilnosti, saj je tam bolj uporaben fiksni zobni aparat.

Seveda pa je pomembno, da invisalign menjamo na vsake dva tedna, ker je vsaka folija oblikovana malo drugače, da je pritisk večji. Ko je uporaba tega zobnega aparata končana je pomembno, da nadaljujemo zdravljenje še z nočno zaščito, da preprečimo premik zob v začetno stanje. Če iščete svojega pravega zobozdravnika, oziroma ortodonta, vam lahko zdravstvena agencija Doktor1A pomaga predlagati najboljše storitve po Sloveniji. To pa si zagotovite tako, da izpolnite obrazec na njihovi spletni strani in počakate na odgovor, kateri lahko pride k vam že isti dan ali pa naslednji dan, odvisno od tega ob kateri uri ste poslali.