Kako uporabiti vlažilec zraka za boljše počutje

vlažilec zraka

Vlažilec zraka je majhna in lepa elektronska naprava, ki jo imate lahko v prostoru in deluje neslišno. Še posebej pozimi je v prostorih suh zrak, ki škoduje našemu zdravju in pa tudi prostoru. Zato je dobrodošel vlažilec zraka, ki s senzorjem ugotovi, kakšna je vlažnost v zraku in po potrebi zrak navlaži, da je naše dihanje lažje, da se dobro počutimo, nimamo suhe kože in se ne nabira preveč prahu zaradi statike. Ta neslišna naprava bo pomagala ohraniti vaše okolje kakovostno, da boste imeli v prostoru res optimalno vlago, saj sami tega ne boste mogli začutiti.

 vlažilec zraka

Vlažilec zraka pripomore, da se ne prehladimo zaradi preveč suhega zraka pozimi, ker se zaradi tega preveč razmnožijo virusi. Zato bomo zmanjšali možnost prehladov in vnetja sinusov ter draženja dihal, če je vlažnost zraka optimalna. Nekateri pravijo, da naj bo 60 %, kar je tudi za pohištvo najboljša vlažnost, da ne razpoka. Drugi trdijo, da mora biti manj. Sami ugotovite, kaj je za vas najbolje, glede na to, kako se boste počutili po določeni vlažnosti zraka. Vlažilec zraka enostavno namestite in ga programirate, koliko naj navlaži zrak v prostoru in bo to počel samodejno.

Če je zrak preveč suh, se v zraku nabira tudi statična elektrika, ki škoduje vašemu dobremu počutju pa tudi elektronskim napravam, ki se lahko pokvarijo, če se zgodi iskrica, ki jo povzroča statična elektrika. Zato je vlažilec zraka primeren tudi za to, da se ohranijo predmeti v najboljši kondiciji. Ni pa vse v najlepšem redu, če ga uporabite, namreč glede na to, koliko se vlaži zrak, se lahko začno nabirati in razvijati bakterije ter plesen.

To napravo je treba tudi redno vzdrževati in čistiti, saj se filter zamaže in ne deluje tako, kot bi moral biti. Ko ga nabavite pa prej preverite, ali je tih, ker nekateri lahko oddajajo tudi glasen in moteč zvok.