Preveri domeno preden jo registriraš

Pred samo postavitvijo spletne strani je potrebno marsikaj narediti in tudi kaj kupiti. Najprej je na vrsti nakup domene. Ampak še preden storite to pa vam predlagam, da preveri domeno. To pomeni, da preverite če je ime domene še prosto ali boste morali razmislili o novem imenu. Domena je pa v bistvu ime vašega spletnega mesta, tisto pod kar vas bodo drugi našli. Zato je to pomembno, da se uredi kot prvo stvar. Potem pa šele sledijo druge stvari, kot so gostovanje in ureditev strani in na koncu še deljenje člankov na spletni strani.

preveri domeno

Preveri domeno ni težek postopek. To lahko storite na marsikateri spletni strani. Samo na splet vpišete, da jo hočete preveriti in potem notri samo vpišete tisto kar si hočete vi narediti. Seveda je pa potem pomembno izbrati tudi ponudnika, kjer boste domeno kupili. Med ponudniki se cene razlikujejo, prav tako pa potem tudi sama kvaliteta ponudnika. Izberite takšnega, ki bo hitro odziven, če bi se pojavile kakšne težave. Je pa super izbira podjetje Domenca. Tukaj so vam na voljo skozi celotni dan in pa še cene so ugodne. Preveri domeno tudi pri njih in pa prenesi domeno k njim, če si si jo registriral kje drugje. Prenos domene tudi ne stane veliko in se izplača, da jo prenesete sem.

Kot sem rekla je najbolj pomembno, da se naredi preveri domeno. Tako imate potem čas, da si izberete novo ime. Vem, da to ni najbolj lahka naloga. Morate pa seveda izbrati pametno. Ime naj bo nekako povezano s tistim kar pišete. Veliko ljudi izbere tudi samo svojo ime ali pa ime in priimek skupaj. To je vse v vaših rokah. Sama rečem, da je to mogoče najbolj težka naloga, pa ne zato ker bi jo bilo težko registrirati, ampak ker je težko izbrati pravo ime.