Kaj lahko očesna ambulanta stori za vas?

očesna ambulanta

Očesna ambulanta pride prav, če potrebujemo okulista ali oftalmologa. Oba pomagata odkrivati motnje vida in jih tudi odpravljata s primernim zdravljenjem ali pripomočki. Več si preberite na povezavi https://www.doktor1a.com/ocesna-ambulanta/, kjer boste našli tudi primerne zdravnike in nasvete za vaše težave ali za težave vaših bližnjih. Očesne bolezni, ki so najpogostejše, so kratkovidnost ter astigmatizem, zaradi česar je očesna ambulanta dobrodošel prostor, da se pomaga takemu pacientu na strokoven in zanesljiv način. Lahko si omislite očala, leče ali oparijo oči. Vedno več je bolezni oči, že otroci obolevajo in so opažanja, da je kot zaradi preveč gledanja v monitorje ter zaradi slabe prehrane in premalo gibanja, zaradi česar oslabijo očesne mišice. Gre namreč za mehanske okvare.

očesna ambulanta

Ko se obišče očesna ambulanta, vam pregledajo očesno zrklo in ugotovijo, da je nepravilno oblikovano. Vse bolezni izvirajo iz tega dejstva. Takrat slika pada na napačen del očesa in ni več jasna ali je podvojena n zamegljena, kot je to pri astigmatizmu. Če je zrklo predolgo, potem ste kratkovidni, če pa je prekratko, ste daljnovidni, kar pomeni, da na blizu ne vidite in obratno. V obeh primerih se slika, ki jo vidi oko, ne preslika na mrežnico in se ne prenese točno v možgane.

Očesna ambulanta s pomočjo pregleda ugotovi, kakšno motnjo imate, plus ali minus, cilinder in podobno, ter vam pomaga izbrati prava očala. Leče tudi stanjšajo, da niso tako debele in težke za nošenje. Očala ter leče potem usmerjajo žarke svetlobe, da se lomijo tako, da pravilno padejo na mrežnico, zato z očali lai lečami vidite dobro. Včasih bo0lje, kot ljudje z običajno zdravimi očmi. Vsaka očesna ambulanta ima določeno ekipo sodelavcev, kot so specialisti za oči ter medicinske sestre, pomaga ljudem, da dobijo prave  pripomočke za vid. Velikokrat se ljudem s pomočjo korekcijskih očal vid potem vrne v normalo in jih ne potrebujejo več.