Družinski bazeni za še večje poletno veselje na domu

Družinski bazeni

Če si tudi v poletnem času ne morete izboriti dovolj dopusta oziroma počitka, da bi s svojimi najbližjimi nekam odpotovali za dlje časa, se jim morate nekako odkupiti. Odlična rešitev je na primer ta, da na svoj domači vrt ali pa dvorišče postavite velik družinski bazen, v katerem bodo lahko uživali tako najmlajši kot tudi odrasli člani družine.

Ti so vam na trgu na voljo v številnih možnih različicah. Med seboj se razlikujejo predvsem po velikosti, obliki, materialih. Dobro premislite, kateri tip vam najbolj ustreza. Postavite si tudi vprašanje, kako pogosto ga boste uporabljali, na kakšen način boste zanj poskrbeli pozimi, ko ga ne boste uporabljali, ter podobno.

Družinski bazen

Napihljiv ali čisto pravi družinski bazen

Nekateri družinski bazeni so povsem preprosti na pogled pa tudi enostavni za postavljanje. V prodajalnah jih lahko kupite za zelo malo denarja, kljub temu pa vam bodo na dom prinašali veliko mero dobre volje, veselja, zabave in še česa. V tem primeru imamo v mislim predvsem navadne napihljive, ki na prvi pogled delujejo kot nekoliko večji otroški.

Po drugi strani pa si marsikdo med vami želi imeti čisto pravi bazen, ki je veliko bolj trpežen pa tudi stabilen kot je napihljiv. Za nekatere med njimi boste potrebovali tudi gradbeno dovoljenje.

Priljubljene vrste bazenov za cele družine

Na trgu so vam na voljo izjemno stabilni družinski bazeni, ki so prav tako na voljo iz več vrst materialov. Med najbolj priljubljene in zaželene vrste sodijo betonski družinski, ki pa jih je treba precej dobro načrtovati, zato je za njihovo postavitev skoraj obvezna prisotnost strokovnjaka.

Vse bolj se uveljavlja tudi družinski stiroporni bazen, ki pa ima to prednost, da je postavljen v relativno zelo kratkem času, obenem pa postavitev lahko poteka samo pod vašim okriljem, kar pomeni, da ni potrebna prisotnost strokovnjaka.

Pri izbiri se vam splača preveriti tudi, kaj vam ponujajo na primer inox bazeni ali pa montažni nadzemni. Tudi ti dve vrsti sta namreč na sploh izjemno priljubljeni. Kako vse omenjene vrste oziroma tipi bazenov izgledajo tudi navzven, pa si lahko ogledate v galerijah odličnih spletnih ponudnikov.