Dobre luči za avto so varnost na cesti

luči za avto

Luči za avto so obvezna oprema vozila, ki omogočajo varno in zanesljivo vožnjo. Da bo vožnja varna, izboru luči za avto namenite veliko pozornosti in skrbnosti. Odločitev za ustrezne luči za avto namreč pomembno vpliva na vašo vidljivost v prometu in varnost ostalih udeležencev, saj morajo dobre luči za avto dobro osvetliti okolico, hkrati pa ne zaslepiti nasproti vozečega vozila. Tako tudi ni odveč posvetovanje z ustreznim strokovnjakom pred samim nakupom.

Vsako vozilo potrebuje sprednje žarometne luči, zadnje luči z zavornimi lučmi, bočne in kotne smernike, meglenke, odsevnike in pozicijske luči. Vse našteto vam na enem mestu ponuja ponudnik avtodelov Silux, ki kvaliteto svojih avtomobilskih luči jamči z enoletno garancijo. Odločite se lahko med številnimi proizvajalci, ki ponujajo avtomobilske luči različnih cenovnih razredov. Posvetujte se s strokovnjakom na tem področju, vam pa vseeno polagamo na srce, da pri vaši varnosti ne varčujete.

luči za avto

Čas za nakup novih luči

Pri lučeh za avto velja, da se jih ne menja šele takrat, ko se razbijejo in se v strahu pred policijsko kaznijo odpravimo po nove. Zaradi varnosti je potrebno vsake toliko časa luči zamenjati, že zaradi tega, ker se popraskajo, tako pa ne služijo več svojemu osnovnemu namenu za vožnjo ponoči, v tunelih in ob slabši vidljivosti.

Pri nakupu vseh vrst luči je treba biti pozoren na skladnost modela in letnika vašega avtomobila, saj se sicer luči ne bodo prilagajale. Prav tako so za vsako luč na avtu namenjeni le določeni tipi žarnic, saj morajo le te ustrezati navoju ob montaži, svetiti pa morajo s točno določeno jakostjo – ne smejo biti niti premočne, niti prešibke, saj tako vidljivost ne bo ustrezna.

Intaktne luči vašega vozila omogočajo varno in pravilno vožnjo. Varnost v cestnem prometu je ena ključnih vrednot, ki se jo mora držati vsak voznik – z nakupom in uporabo ustrezne avtomobilistične opreme, kamor sodijo tudi luči, bodite zgled vsem ostalim udeležencem v prometu. Nikoli ne veste, kdaj z svojim kolektivno zavednim ravnanjem nekomu rešite življenje.