Temeljito čiščenje zobnega kamna opravi ustni higienik

čiščenje zobnega kamna

Čiščenje zobnega kamna opravi lahko zobozdravnik če kamna ni veliko ali pa ustni higienik, ki lahko pravi težja in zahtevnejša dela, ker ima z to več časa na razpolago. Če zdravnik opravi, da imate več zobnega kamnja, ga bo očistil z brušenjem in poliranjem, kar je hiter in neboleč postopek. Če pa vidi, da tega v nekaj minutah ne more narediti sam, vas bo poslala h zobnemu higieniku na temeljito čiščenje zobnega kamna. T si bo vzel toliko časa za vas, kolikor ga bo potreboval za čiščenje kamna. Pri nekaterih traja od 15 minut pri drugih pa tudi eno uro.

čiščenje zobnega kamna

Čiščenje zobnega kamna je lahko tudi neprijetno, zato morate poskrbeti za to že sami z redno ustno higieno in z vsakdanjim pranjem zob Pri tem uporabite prave zobne paste in krtačke ter nitke. o tem povprašajte zobozdravnika in ustnega higienika. Oba vam bosta z veseljem povedala, kaj storite in vam tudi ponudila brošuro z informacijami.

Da čiščenje zobnega kamna ne bo boleče in neprijetno uporabite dobre krtačke ter zobno pasto ter na primer aktivno oglje in podobno. Nikoli pa ne uporabite limone ali kisa, ker si boste uničili sklenino. akaj se zobni kamen nabere? Različni so vzroki. Lahko ste k temu nagnjeni, lahko vaše telo proizvaja več rudnin, lahko uživate tako hrano in pijačo, da se kamen nabira na vaših zobeh, lahko je z vašim organizmom nekaj narobe in je v neravnovesju.

Čiščenje zobnega kamna odstrani obloke, ki drugače povzročajo karies ter paradentozo. Zato je nujno, d ga zdravniki izvedejo in vam dobesedno rešijo zobe. Nekaterim se nikoli ne nabere, drugim z leti in desetletji, nekateri pa imajo dnevno  tem težave. Če gres te s jezikom preko zob, boste ugotovili, ali se kamen nabira tako, da boste občutili hrapavost površine tudi po umivanju zob. To pomeni, da se je nabral zobni kamen.