Nuhalna svetlina je zgodnje odkrivanje genskih sprememb pri vašem dojenčku

nuhalna svetlina

Nuhalna svetlina se meri pri dojenčku, ko je še v maternici. Metoda nuhalna svetlina pokaže zelo zgodaj s 95 % zanesljivostjo, kakšno je tveganje pri vašem dojenčku, da se razvijejo kromosomske napake. Ta podatek je za bodoče starše izjemnega pomena in je najbolje, da se naročite na pregled čim prej. Izberite pa zanesljivega ginekologa z referencami kor je dr. Šučur V Medicinskem centru Sanus Statera v Mariboru, ki bo svoje delo opravil res dobro in ki ima prave aparature za tovrstno merjenje. Izraz je malo nenavaden, ampak je nastal tako, da pregledajo tekočino, ki je svetlejša od drugih delov zarodka, katera se nabere pri vratu dojenčka.

nuhalna svetlina
Nuhalna svetlina se imenuje tudi vratna svetlina, saj je to tekočina nabrana za vratom dojenčka, ki se nabere v času, ko se plod razvija. Asist. Veselin Šučur dr. med. spec. ginekologije in porodništva je eden najbolj priznanih porodničarjev, ki to delo opravi res dobro in zanesljivo, zato se vam splača opraviti ta pregled pri njemu, saj je pregledal že 6000 žensk do zdaj. Njegove izkušnje in praksa so neprecenljivi. Dr. Šučur je tudi nosilec mednarodne licence s katero odkrivajo kromosomske bolezni pri plodu. Zagotovo bo vaš najboljši spremljevalec skozi vso vašo nosečnost. Otrok je izjemno dragoceno bitje za vsakega starša zato si zasluži najboljše.
Preiskava nuhalna svetlina bo pokazala izjemno zanesljivo, katere in kakšne napake so možne pri razvoju vašega plodu oziroma, če je vse v redu. Vsak plod ima 23 parov kromosomov v sebi. Ti kromosomi morajo biti v točnem vrstnem redu, da je otrok zdrav. Včasih se zgodi, da se ta vrstni red spremeni pri plodu. Dostikrat preiskava nuhalna svetlina na primer pokaže, da se je določen par kromosomov potrojil zato na primer trisomija 21 para kromosomov povzroča Downov sindrom. Medtem ko bo trisomija 18 para pri dojenčku povzročila Edwardsov sindrom. V takih primerih vam bo porodničar povedal, kaj storiti.