Evtanazija ali pospešitev smrti

evtanazija

Evtanazija je beseda, ki je vsem znana. Zdaj vsi vemo, da je pri živalih dovoljena in, da je to na nek način tudi super, saj žival rešimo morebitnih bolečin, ki jih ima. Je pa tako, da pri ljudeh ni dovoljena, čeprav v nekaterih državah je pa dovoljena. Tukaj je preveč ljudi, ki ta način slovesa ne odobravajo in ravno zato še je niso sprejeli kot legalno. Kakorkoli že ima vsak svoje mnenje, več pa na tej spletni strani.

evtanazija

Vsi si želimo za svojega bližnjega ali za svojo žival, da ne trpi več v bolečinah, če ima kakšno neozdravljivo bolezen. Evtanazija je slovo, ki bo za vašo žival lažja, saj jo boste s tem odrešili bolečin. Kot sem že rekla pa morajo ljudje pač trpeti do konca, četudi v najhujših bolečinah, saj pri nas ni dovoljeno uporabiti zdravil za smrt. Vem pa, da ni čisto preprosto se odločiti, če bi dali evtanazijo ali ne. Ampak vam povem, da pa je lažje ko potem veste, da se človek ali žival več ni mučila. Je pa javnost v Sloveniji razpeta med za in proti evtanaziji. Nekateri imajo že slabo mnenje o tem, da je dovoljena pri živalih in ravno zato so ogorčeni kako se dovoli pri ljudeh. Sama sem za, ker se mi evtanazija ne vidi nič slabega, če nekomu olajšaš vse skupaj in, da ne trpi.

Evtanazija se v bistvu lahko reče kot olajšanje smrti komurkoli. Tako jo definirajo in v bistvu je to sam pomen nje. Sama vem kako poteka pri živalih in lahko povem, da je to čisto human postopek in, da žival čisto nič ne trpi pred samo smrtjo. Pri ljudeh pa dovoljujejo evtanazijo v Evropi samo štiri države. Kot sem rekla Slovenije ni med njimi. Mogoče bo tudi pri nas kdaj dovoljena tudi pri ljudeh, med tem pa lahko vsaj vaši živali omogočite lažjo in hitrejšo smrt.