Cena lesenih oken – odraz kvalitete materiala

cena lesenih oken

Lesena okna slovijo po svoji visoki kvaliteti in številnimi ugodnimi lastnostmi, ki jih prinašajo v vaš dom. Cena lesenih oken pa je seveda temu primerno tudi nekoliko višja. Koliko boste odšteli za lesena okna je odvisno od večih dejavnikov, zato je priporočljivo izbranemu ponudniku poslati povpraševanje.

cena lesenih oken

V splošnem pa velja, da je cena lesenih oken odvisna predvsem od velikosti, izbrane vrste lesa, stekla ter tipa izbranih oken in obdelav. Vendar pa morate vedeti, da bo z lesenimi okni vaš dom postal energetsko varčen, zaradi njihove dolge življenjske dobe pa jih zagotovo ne boste rabili menjati še kar nekaj dolgih let.

Zavedajte se, da kupujete kvaliteto

Vsak si želi za svoj dom le najbolj kakovostno opremo. Čeprav je cena lesenih oken tista, ki ljudi sprva kar malo zaskrbi, pa ob spoznanju vseh prednosti, ki jih taka okna imajo, nanjo kar malo pozabijo. Lahko bi rekli da kakovost upraviči ceno. Les je namreč naravni material, ki ga je, za razliko od aluminija ali plastike, veliko težje oblikovati.

Seveda pa so lesena okna občutno bolj kvalitetna kot tista, narejena iz drugih (umetnih) materialov. Ne le, da so energetsko varčna, ob pravilni izdelavi in montaži vam bodo pomagala prihraniti kar nekaj denarja. Bistveno bolj poredko jih boste morali servisirati in obnavljati, tako da se vam bo finančni vložek kaj kmalu povrnil. Ravno zato cena lesenih oken ne bi smela biti glavni faktor, ki vpliva na vašo končno odločitev.

Pri podjetju Kosec so razvili najmodernejša okna iz lesa, ki so primerna za vgradnjo v novozgrajene ali obnovljene nizkoenergijske objekte. Okna so konstrukcijsko in oblikovno optimizirali tako, da z vidika toplotnih karakteristik dosegajo vse najvišje standarde (toplotna prehodnost okna do Uw = 0,84W/m2K). Kaj te številke pomenijo za vas? To vam omogoča, da ob nakupu novih lesenih oken koristite nepovratna finančna sredstva, ki jih podeljuje  Ekosklad Republike Slovenije. Tako bo finančen vložek, ki ga boste investirali veliko manjši, lesena okna pa bodo zagotovo našla pot tudi v vaš dom.

Danes se že zavedamo, da lahko najboljše materiale, ki gradijo naš dom najdemo v naravi. Eden takih je tudi les, ki ga ljudje vedno bolj cenimo. Z izbiro oken iz lesa pa spoštovanje izkažete tudi vašemu domu.